RUN4WATER 2010

ACHTERGROND

In november 2009 bezochten Greta, Filip, Hugo, Marleen, Piet en Annette de Gura Awash school in Ginchi om er de aanbouw van de nieuwe klassen te zien die Finado hier financiert. Tijdens de plechtigheid werden er drie foto’s overhandigd die de grootste problemen van de school illustreren: de gebrekkige gebouwen en het ontbreken van meubilair voor meer dan 2600 leerlingen, de slechte toegankelijkheid van de school… en meest in het oog springend: een foto van kinderen die drinken uit de rivier… er is geen veilig drinkwater in de school… en in de gezinnen van de kinderen.

In Addis wordt een wijk bedreigd door het wassende water van een rivier tijdens het regenseizoen. De wijk vraagt om hulp bij het indijken van het water. Er is een nieuwe oeverversteviging nodig. Vóór het naderende regenseizoen.

Met de school in Ginchi wordt afgesproken om zo snel mogelijk met de werken te beginnen… In April 2010 ondertekent Filip een overeenkomst voor de bouw van een nieuwe oeverversteviging in Kebene Meda (Addis)

RUN4WATER 2010

Opnieuw worden in België fondsen ingezameld. Er verzamelen zich rond Greta nog 3 dames die willen deelnemen aan de Great Ethiopian Run in november: Katja Gabriëls, burgemeester van Berlare; Anne-Mie Kelem, een gedreven verpleegster; Grietje Cloet, apothekeres uit Sint Gillis Waas, en Gudrun Depourcq, klinisch biologe.

Ook Annie en Emy scharen zich samen met 15 van ‘hun kinderen’ onder de run4water-vlag om zo geld in te zamelen voor hun project in Ambo.

Honderden sponsors melden zich aan, bedrijven doen een gift… en het jaar was nog maar net begonnen of we konden rekenen op een Nieuwjaarsconcert en steun van Rotary.

En natuurlijk moest er ook getraind worden… waarbij Greta letterlijk en figuurlijk soms heel ver ging.

 
 

naar boven

ACTIVITEITEN

GREAT ETHIOPIAN RUN

De Belgische deelnemers worden ook nog eens ‘verrijkt’ met 50 Finado petekinderen.  Heel veel kleintjes dus er moest ook wat zorg gedragen worden, zeker nu er bijna 40000 deelnemers waren voor deze jubileumeditie. Anne-Mie speelde voor bezemwagen.
 
 
 
 

De loop werd afgesloten met een feestje waarop alle run4water-deelnemers waren uitgenodigd. Het zaaltje in het Ras Amba was goedgevuld voor een uitgebreid buffet. Iedereen natuurlijk heel fier met zijn medaille.

 
 
 
 


naar boven

HET PROJECT

De dames konden het resultaat van het project in Ginchi waarvoor ze liepen zelf bewonderen: veilig water, een watertank voor opslag wanneer er geen water wordt bedeeld…

 
 
 
 

Finado kon dankzij het verzamelde geld alle rekeningen betalen in januari 2011. Een subsidie vanwege de Provincie Oost-Vlaanderen zorgde ervoor dat de rekeningen klopten.

Het project in Kebene Meda kon ook afgerond worden tegen het begin van het regenseizoen. Lucas Soens kon ons daar in de zomer van 2010 reeds verslag van uitbrengen. Het project werd medegefinancierd door de opbrengst van de editie 2009.

 
 

naar boven