RUN4WATER 2013

Ook in 2013 zullen enkele dappere landgenoten afreizen om deel te nemen aan de Great Ethiopian Run.
Door zich te laten sponsoren zamelen ze geld in voor een waterproject in Ethiopië.Meer info volgt later op deze website-pagina.
De Great Ethiopian Run 2013 gaat door op zondag 24 november.
De Ethiopische medewerkers van V.Z.W. Finado selecteren dit jaar nog meer (iets oudere) petekinderen om aan de run deel te nemen. Het is voor die jongens en meisjes een unieke kans om aan dit groots(t)e sportieve element deel te nemen.

 

ACTIVITEITEN

Op 10 maart liepen meer dan 30 meisjes uit de Finado-peterschappen mee in de 'Choise Women First 5 Km' wedstrijd in de straten van Addis Abeba. Dit evenement is gekoppeld aan de Great Ethiopian Run.. Het T-shirt dat meisjes dragen als deelneemster werd gesponsord door Finado Ethiopië. Het is als het ware de aanzet naar de RUN4WATER campagne 2013GREAT ETHIOPIAN RUN - 24 november

Met wegenwerken waardoor de helft van het traditionele parcours opengebroken werd.... was de start dit jaar niet op Maskal Square maar op Jan Meda.. Uit veiligheidsoverwegingen sloot de politie alle omliggende straten af. en konden we niet met de bus naar de start... maar legden we al een kleine 5km te voet af. Vanaf het vertrek zat de sfeer er al goed in: er werd gezongen, gedanst...iedereen onder het waterkanon...In Ras Amba werden de snelste lopers uit onze groep, de beste studenten onder de petekinderen en de finado-medewerkers in de bloemetjes gezet. We waren met zo'n 140 om te genieten van een heerlijk buffet.

PROJECT

Inchini ligt ca 35 km ten Noorden van Holeta Genet. De Maru
Chobote Lagere school beschikt momenteel niet over veilig drinkwater. Finado
wil een tanker plaatsen bovenop een betonnen onderstel zodat deze bij
gebrekkige watertoevoer dienst kan doen als watertoren. Daarnaast komt er een
aftappunt met tien kraantjes. Dit kan ook dienst doen als hand-wasplaats voor
de leerlingen.

Finado diende o.a. een aanvraag in voor projectsteun bij de
Provincie Oost-Vlaanderen

De werken zijn intussen van start gegaan... het aftappunt is opgemetst en men is volop bezig met de fundering voor de verhoogde construcite die de tanker moet dragen.We konden een controlebezoek brengen aan de school  Maru CHobote in Inchini. We schrokken opnieuw van de armoedige toestand van de school. Het waterproject kon dankzij pré-financiering afgewerkt worden. Aan het bouwen van een waterpunt met tanker (buffer) werd een sensibiliseringscampagne verbonden. Filip, Dirk en Seyoum kregen de eer om het project '2013' te openen.