RUN4WATER 2015

ACHTERGROND

De avond van de editie 2014 was het al duidelijk dat er ook kandidaten zouden zijn om in 2015 mee te lopen in de Great Ethiopian Run EN zich te laten sponsoren voor een Finado-water-project.  

Seyoum, Yoseph, Greta en Filip hadden in november 2014 reeds een verkennend gesprek voor de ondersteuning van het watercomité in een dorp in de buurt van Debre Sina. Ook de leerlingen van de school maakten kenbaar dat er een groot gebrek aan water is in hun dorp.

ACTIVITEITEN

Op 12 maart werd het project voorgesteld aan de leerlingen van de Sint-Salvatorschool in Gent.

Op 15 maart steken 53 finado-petekinderen de run4water 2015 editie op gang. Het is al een traditie geworden dat meisjes meelopen in de Women 5Km Run in maart.Daar wordt de aandacht gevestigd op gendergelijkheid.
Voor de 53 meisjes is het een unieke kans om aan dit grote socio-sportieve evenement deel te nemen.

Op 3 april stapten de leerlingen van de Sint Salvatorschool van Gent naar Oostakker Lourdes. De leerlingen hadden hun familie, buren, vrienden warm gemaakt om hen te sponsoren. 

Een fiere directrice overhandigde de 'walkforwater'-cheque. Daarmee steunt de school het waterproject ! 
De Kouter Basisschool van Zele stapte in het kader van de wereldwaterdag ten voordele van het Finado waterproject - run4water 2015.
Ze haalden een recordbedrag bij elkaar !

22 november

Great Ethiopian Run

Met meer dan 130 finadopetekinderen en 17 Belgen trokken we richting Maskal square voor een warme maar gesmaakte 15de Great Ethiopian Run.

Als run4water deelnemers hadden we ons laten sponsoren voor het project in Debre Sina.

Iedereen was natuurlijk fier op de behaalde medaille.

Alle petekinderen werden uitgenodigd voor een lekker buffet ... en de snelste lopers en de beste studenten werden extra in de bloemetjes gezet' 

PROJECT

Watervoorziening in Debre Sina.

Het project krijgt alvast de financiële ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Sint Salvatorschool in Gent.

Deze zomer werd een overeenkomst gesloten tussen Finado Ethiopia, de Woreda van Enchene - Debre Sina en het watercomité. 
De overheid zal het leeuwenaandeel van de kosten op zich nemen (40%), Finado Ethiopië België (o.a. via Run4water 2015) en het watercomité van het dorp elk 30%. De werken zouden aanvangen in de loop van oktober en moeten afgerond zijn eind 2015.

Wanneer we het project op 23 november bezoeken met alle Belgische Run4water deelnemers zijn de werken aan volle gang.

De boeren hakken sleuven voor de waterleiding die over 8 km door de rotsige bodem moet.

Er komen 9 aftappunten en twee watertankers die als buffer moeten dienen. 
Eén tank van 20.000 liter en een tweede van 10.000 liter."naar boven